فرآیند طراحی کاتالوگ نکات و تکنینکها
در طراحی و ساخت یک کاتالوگ هر شخصی میتواند یک روند و فرآیند را دنبال کند. بعضی از افراد از یک روند ثابت پیروی میکنند و سعی میکنند در کل کار با تکنیکهایی این روند را جذابتر کنند. اما گاهی به دلیل استفاده بیش از حد از یک فرآیند بعضی از موارد به فراموشی سپرده میشوند و پس از گذشت مدتی طراح نیاز به یادآوری آنها دارد. در ادامه ما با بررسی چندین نکته در طراحی کاتالوگ، نکاتی را برای طراحان یادآوری میکنیم.
۱- در هنگام طراحی از پوشش برای تصاویر استفاده کنید. پوششها می توانند آیکونهای گرافیکی باشند که به طرح شما جلوه میدهند.
۲- شماره صفحات : در هنگام طراحی سعی کنید در گوشه ای از طرح یک مکان ثابت برای اضافه کردن شماره صفحات قرار دهید. شماره صفحات باعث میشود مخاطب هر چند علاقهای به خرید نداشته باشد اما تا آخرین شماره را دنبال و صفحات را ورق میزند.
۳- در طراحی کلی سعی کنید مخاطب هدف را در نظر بگیرید. ممکن است کاتالوگی که در حال طراحی آن هستید به عموم مردم جامعه ارائه شود ولی هدف کارفرما جلب توجه مخاطبین خاصی است . بامقایسه کردن میتوانید بهترین سبک را برای خود در نظر بگیرید. در انتخاب سبک دقت داشته باشید که بهترین سبک همیشه سبکی است که شخص را به زندگی جدید هدایت میکند. این نوع سبک همیشه راه گشا بوده و هست. چون مخاطبان کاتالوگ دوست دارند زندگی جدیدی را تجربه کنند.
۴- نام تجاری و تصویر صفحه اول : اگر کارفرما و یک شخص یا شرکت است که دارای لوگو معتبر و شناخته شده ای است، ناچار هستید برای پذیرش طرح توسط کارفرما لوگو و یا آرم کارفرما را الگو تصویر اصلی قرار دهید. به علت شناخته بودن نام و برند نمیتوانید از طرحهای محبوب خود استفاده کنید سعی کنید تکنیکهایی را در صفحه اول برای جذابیت بیشتر اضافه کنید.
۵- یکی از تکنیکهای جالب استفاده از اولین نقطه تماس است. اولین نقطه تماس مخاطب گوشههای کاتالوگ است که در اولین نگاه به آنها توجه میکند. برای اینکار دو روش میتوانید به کار ببرید. اول اینکه از هر دو گوشه استفاده کنید و نام محصول یا خدمات را در هر دو گوشه استفاده کنید.(البته هرصفحه برای یک محصول) روش دوم به این صورت است که چون مخاطبان به هر دو گوشه سمت راست و چپ بالا توجه میکنند هنگامی که شما فقط در یک طرف طرحی قرار داده باشید کنجکاوتر شده و توجه بیشتر به گوشی که طرح در آن قرار دارد میکنند.
۶- تعداد رنگ : تعداد رنگ را با الگو گرفتن از تصاویر محصول یا خدمات به کار ببرید. سعی کنید در کل طرح از ۳ یا ۴ رنگ که متضاد باشند (تیره و روشن) استفاده کنید. استفاده از رنگ هماهنگ با تصاویر باعث به بلوغ رسیدن طرح میشود.
۷- دقت در انتخاب فونت : فونتها عوامل روانشناسانهی زیادی دارند. در جامعه ای که سطح خوشونت پایین باشد فونتهای تخت به چشم نمی آیند و بر عکس. پس سعی کنید فونتهایی را انتخاب کنید که فکر میکنید مخاطب علاقه زیادی به آنها دارد.
۸- سازگاری طرح : اگر طراح با تجربه ای باشید میدانید که صفحات اگر به صورت تکراری و پشت سر هم در کاتالوگ قرار بگیرند برای مخاطب خسته کننده میشوند. بهتر است بسته به تعداد صفحات ۲ یا چند صفحه کاملا متفاوت را در بین صفحات مشابه قرار دهید. بهتر است محصولات و خدمات جدید را در این صفحات خاص قرار دهید. این امر باعث میشود هم طراحی کاتالوگ شما حرفه ای تر باشد و هم مخاطب را خسته نمیکند در نتیجه جذابیت نسبی پیدا میکند.
۹- تصاویر بزرگ: در کل طرح محصولاتی هستند که از نظر کارفرما اهمیت بیشتری دارند و کارفرما قصد دارد آنها را برجستهتر کند. برای اینکار بهتر است یک زوج صفحه را برای یک محصول قرار دهید و سعی کنید محصول و خدمات را به اندازه کافی بزرگ نمایش دهید. همجنین این تکنینک را بیشتر از چندبار مثلا ۲ یا ۳ بار بسته به تعداد صفحات انجام ندهید.چون باعث از دست رفتن جذابیت کار میشود مگر اینکه از این تکنیک در کل یک کار استفاده کنید آن هم به دلیل کم بودن تعداد محصولات و خدمات و یا به هر دلیل موجه دیگر.
۱۰- از قبل از شروع به طراحی کل تصاویر را که قصد دارید از آنها استفاده کنید جمع آوری کنید. هر کدام از آنها را به دقت بررسی کنید. سعی کنید زمان مشخصی را برای رفع ایرادات آنها در نظر بگیرید. و تصاویر با وضوح بالا را انتخاب کنید تا هنگام سرمایه گذاری برای یک چاپ استاندارد و خوب هزینه به ثمر بنشیند.
۱۱- در هنگام چاپ این نکته را فراموش نکنید که اکثر شرکتها شیت بندی استاندارد ۱۶ صفحه ای دارند. بنابراین سعی کنید کارفرما را راضی کنید که تعداد صفحات را استاندارد نگه دارد و برای صفحات بیشتر اگر دو برابر بود هزینه کند.